Bilde over: Det diskuteres oppdrettsanlegg under AgraMe. Her Gisle W. Larsen fra Sterner i samtale med potensielle kunder.

Sterner viser seg fram både for norske kommuner og på den internasjonale arenaen denne uke

På Lillestrøm går messen Miljø & Teknikk av stabelen, mens utstillinger AgraMe finner sted i Dubai.

På messen Kommunalteknikk deltar Jan Munkvold og Gilles Umugabe med en utstilling, der man profilerer Sterners kompetanse innen UV og leveranser av komplette anlegg for både rensing av avløpsvann og drikkevann.
- Vi har nylig levert et flott anlegg til Bokn Kommune på drikkevann. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på prosjektet. Vi har også innen avløpsrensing vist at vi kan levere gode totalløsninger med biologisk rensing med flotasjon som slam-separasjon, forteller Jan Munkvold. 

Jan Munkvold og Gilles Umugabe på messestand ved Miljø og Teknikk på Lillestrøm.

Det er Sterners tilgang på gode produkter ved siden av lange erfaring med å sette sammen velfungerende prosessanlegg som Munkvold framhever.

- Vi har som de fleste vet i en årrekke levert flotte renseanlegg til næringsmiddelbedrifter. Vi er fortsatt en ledende leverandør av vannbehandling og resirkulering og slambehandling til fiskeoppdrett. Slike kunder ønsker velfungerende solide anlegg som går nærmest av seg selv i mange år. Mange kommuner ønsker også anlegg av høy kvalitet som gir lave årskostnader, jeg er trygg på at det er et marked for Sterners løsninger, sier Jan Munkvold.

I Dubai finner en kjempeutstilling og konferanse av verdensformat sted denne uken. AgraMe tar for seg akvakultur, landbruk, miljøkontroll og bærekraftig produksjon. Hit kommer besøkende fra hele Asia, og særlig Midt-Østen, Afrika og India. Dubai er blitt en møteplass for forretningsfolk og investorer fra hele verden.

Sterners stand i Dubai

Sterner har ikke tidligere deltatt på denne messen, og det knytter seg derfor stor spenning til hva som kan komme ut av arrangementet.

- Vi har allerede skaffet oss et navn ved leveransen til India, og her går det i det sammen, det er akvakultur og særlig RAS-teknologi vi skal promotere, vi er ledende i verden på kombinasjonen av RAS og slambehandling. Dette vil ha stor relevans i dette området, der det er begrenset tilgang på vann og landbruket har behov for gjødsel, forteller Kim David Lid, som er på stand sammen med Bjarne Pettersen, John Crawford og Gisle W. Larsen.

Kim David Lid og Bjarne Pettersen

Sterner har som mål å skaffe seg minst to prospekter man skal arbeider videre med.

- Dette ser lovende ut, vi hilser til Norge fra et veldig varmt sted, sier Kim David Lid og Bjarne Pettersen.

Onsdagen inneholder blant annet en akvakulturkonferanse klokken 11.00, der man tar for seg ulike sider ved akvakultur. Et av temaene vil være investeringsmuligheter i Kongeriket Saudi-Arabia. Det faglige innholdet vil dreie seg om om kapasitetsbygging, genetikk, sirkulasjonssystemer, landbasert, sjøbasert, fôringsteknologi samt et tilbakeblikk på historien innen oppdrett samt framtiden for akvakultur i Midtøsten og Afrika.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top