Sterner AS
Søk
Close this search box.

Sterner styrker internasjonal satsing med ny medeier

CEO Sterner Group Kim David Lid og grunnlegger Bjarne Pettersen

PRESSEMELDING

Den anerkjente østerrikske gründeren og investoren Erich Erber (69) har kjøpt 49 prosent av aksjene i norske Sterner Group for 350 millioner kroner.

Erber er bosatt i Singapore. Siden 1980-tallet har han gründet og utviklet flere selskaper innen dyrehelse, -fôr og -vaksinasjon.

Sterner er et svært spennende konsern. I tillegg til å ha en sterk posisjon innen vannrensing og akvakultur i Norge, har selskapet teknologi og ambisjoner som gjør dem i stand til å ta posisjoner internasjonalt innen nye områder, sier Erber.

Erber er hovedeier i SAN Group i Singapore. Selskapet ble startet i 2020 etter at Erber hadde solgt sitt konsern Erber Group til det multinasjonale nederlandske selskapet Royal DSM.

Sikter mot sterkere vekst
Den friske kapitalen som er skutt inn muliggjør en mer offensiv internasjonal satsing på RAS-anlegg, samt rensing av drikkevann og avløpsvann. I tillegg planlegges flere nyansettelser i Norge for ytterligere å styrke posisjonen innen vannrensing.

Selskapet hadde ved utgangen av første kvartal en ordrebok på over 200 millioner kroner, og etterspørselen etter Sterners løsninger er sterkt økende.

Vi er svært tilfredse med å ha fått om bord en entusiastisk eier med omfattende internasjonal erfaring og imponerende karriere. Dette styrker Sterners muligheter til internasjonal satsing. Den nye eieren tilfører verdifull kunnskap og industrielle perspektiver som styrker virksomheten, sier styreleder Arid Hustad i Sterner Group.

Stort potensiale
Sterner ble etablert i 1990, og i 1993 ble Bjarne Pettersen medeier og daglig leder i selskapet. Med utgangspunkt i teknologi for rensing av vann har selskapet vokst og tatt en ledende posisjon innen RAS-anlegg og brønnbåtteknologi, samt innen rensing av drikke- og avløpsvann.

I dag er Sterner Norges største leverandør av ozon- og uv-løsninger til drikkevann, og har en markedsandel innen kommunalt drikkevann på 40 prosent.

Investor Erich Erber og Styreleder Arild Hustad

Ved Erbers inntreden selger Pettersen tre fjerdedeler av sin aksjepost. I vår overlot han også den daglige ledelsen av selskapet til Kim David Lid, men Pettersen vil fortsatt være en stor eier og aktivt styremedlem i selskapet.

Ut i verden
Ved sin inntreden i Sterner Group er Erber klar på at hans mål er å bidra til å skape vekst for selskapet i nye markeder.

Rent vann er etterspurt over hele verden, til svært mange formål. Sterner har i dag allerede renseteknologi som er etterspurt og som gir vekstmuligheter internasjonalt, for eksempel innen landbasert oppdrett som er kraftig på fremmarsj over hele verden, sier Erber.

AKTUELT

Sterner Group har vært, og vil fortsatt være, mitt livsverk. Gjennom Erbers inntreden tilføres selskapet kapital og kompetanse som gjør at vi kan ta neste steg på vekst og internasjonalisering. Det er noe jeg gleder meg til å være med på, sier Pettersen.

Ved spørsmål, vennligst kontakt:
Ida Grønli
Ida Kristoffersen
Markedsføring- og kommunikasjonsansvarlig

Faktaboks:
Kort om Sterner

  • Norsk konsern som har spesialisert seg på teknologi for vannrensing og vannbehandling.
  • Konsernet har ledende posisjon i Norge innen RAS-anlegg og brønnbåtteknologi, samt innen rensing av drikke- og avløpsvann.
  • Morselskapet Sterner Group AS eier selskapene Sterner AS, Sterner International AS, Sterner Solutions AS og Sterner Egypt AS. Samlet omsetning i 2020 var 156 millioner kroner
  • Sterner ble etablert i 1990, og i 1993 kom Bjarne Pettersen inn som medeier og eneste ansatte. I dag har Sterner-konsernet over 70 ansatte og har virksomhet på Ski, i Grenland, i Bergen og på Leknes i Nordland.

AKTUELT

Sterner Group har vært, og vil fortsatt være, mitt livsverk. Gjennom Erbers inntreden tilføres selskapet kapital og kompetanse som gjør at vi kan ta neste steg på vekst og internasjonalisering. Det er noe jeg gleder meg til å være med på, sier Pettersen.