Sterner AS
Søk
Close this search box.

Sterner utnevner Marta Rojo Alonso til ny finansdirektør

PRESSEMELDING

Norske Sterner Group fortsetter å styrke ledelsen i selskapet i tråd med ambisiøse vekstplaner. Marta Rojo er utnevnt til konsernets finansdirektør. Hittil i år har selskapet økt bemanningen med nesten 30 prosent.

Bred internasjonal erfaring

Rojo har jobbet internasjonalt i mange år, både i Europa, Asia og Latin-Amerika,  ovedsakelig innen finans og innkjøp i akvakulturindustrien. Hun kommer til Sterner fra stillingen som finansdirektør og ansvarlig for investorrelasjoner i Salmones Camanchaca i Chile, en ledende lakseprodusent listet på Oslo Børs.

Marta har tidligere jobbet hos fôrprodusenten Skretting, først som Finansdirektør i Ecuador, deretter som Innkjøpsdirektør ved hovedkontoret i Stavanger. Før sin tid i Skretting jobbet hun for Nutreco i Nederland, og i Mowi som Finansdirektør for Asia Pacific i Singapore. I tillegg har hun også erfaring med gründerselskap innen akvakultur.

Sterners teknologi er helt unik. Resultatene fra anleggene selskapet har levert taler for seg selv, og jeg ser virkelig frem til utfordringen med å bidra til veksten av selskapet både i Norge og internasjonalt etter den nylige investeringen på 350 MNOK av Erich Erber, sier Rojo.

Rojo er av spansk nasjonalitet. Hun har en master i økonomi og ledelse fra Universitetet i Madrid, i tillegg til en Executive MBA fra Nyenrode Business University i Nederland.

Gjensidig lidenskap for akvakultur og bærekraft

Den nye finansdirektøren har en tydelig lidenskap for bærekraftig og innovativ akvakulturindustri.

Sterner gir meg muligheten til å være med på dette utrolig spennende segmentet som virkelig er med på å bidra til å løse det økende behovet for sunne proteiner i verden. Selskapet sitter på løsninger som tar næringen et stort steg videre i forhold til bærekraft og sirkulærøkonomi, forteller hun.

Svært fornøyd

Konserndirektør i Sterner Group, Kim David Lid, legger ikke skjul på at selskapet er svært tilfreds med nyansettelsen.

Marta tilfører en unik kompetanse i selskapet som er veldig verdifull for oss. Med sin erfaring fra akvakultur både i store, etablerte konserner og i gründerselskaper, er hun definitivt den rette til å være med oss inn i de store planene vi har for selskapet, sier han.

Ved spørsmål, vennligst kontakt:
Ida Grønli
Ida Kristoffersen
Markedsføring- og kommunikasjonsansvarlig

Faktaboks:

Kort om Sterner

  • Norsk konsern som har spesialisert seg på teknologi for vannrensing og vannbehandling.
  • Konsernet har ledende posisjon i Norge innen RAS-anlegg og brønnbåtteknologi, samt innen rensing av drikke- og avløpsvann.
  • Morselskapet Sterner Group AS eier selskapene Sterner AS, Sterner Seafood AS, Sterner Solutions AS og Sterner Egypt AS. Samlet omsetning i 2020 var 156 millioner kroner
  • Sterner ble etablert i 1990, og i 1993 kom Bjarne Pettersen inn som medeier og eneste ansatte. I dag har Sterner-konsernet over 80 ansatte og har virksomhet på Ski, i Grenland, i Bergen og på Leknes i Nordland.

AKTUELT